Sjuksköterska Medicin/HIA

Västerviks sjukhus söker Sjuksköterska Medicin/HIA. Välkommen med din ansökan senast den 15 oktober.

Om oss

Västerviks sjukhus
Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB som ligger ett stenkast från havet och Västerviks centrum. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Engagerade medarbetare arbetar varje dag för hög medicinsk kvalitet, tillgänglighet och nöjda patienter. Sjukhuset har ca 160 somatiska vårdplatser och 60 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken avdelning 4
Vi är ett glatt gäng medarbetare här på avdelning 4/HIA i Västervik som ligger i topp när det gäller hjärtsjukvården i landet. Vi ser fram emot att få just dig som ny medarbetare!

Vi jobbar aktivt med att hela tiden förbättra kvaliteten inom hjärtvården på Västerviks sjukhus.
Medicin avdelning 4 är en avdelning som består av en hjärtintensivvårdsenhet (HIA) med 4 platser och en eftervårdsavdelning med 16 platser i direkt anslutning.
På HIA vårdas och övervakas patienter med misstänkt eller akut hjärtinfarkt samt andra akuta hjärtsjukdomar. Ambulansen har möjlighet att skicka EKG som bedöms av sjuksköterska på HIA. Även övervakning av telemetripatienter sker härifrån. HIA bemannas av en SSK och en USK dag/kväll och nattetid av en SSK med hjälp av en USK från avdelningen.
På eftervårdsavdelningen vårdas patienter efter HIA-tiden men även andra hjärtsjuka som t ex hjärtsvikt-, kärlkramp- och arytmipatienter som behöver övervakas med telemetri och de som genomgått coronar by pass operation eller klaffoperation. Även patienter med andra medicinska diagnoser vårdas hos oss

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete med individuellt anpassad introduktion.
Som sjuksköterska på eftervårdsavdelningen kommer du ha ansvar för bedömning och uppföljning av patienternas omvårdnadsbehov.Som sjuksköterska på HIA kommer du att möta akut sjuka hjärtpatienter och du kommer att lära dig mycket inom området kardiologi.
Vi ser gärna att du är intresserad och engagerad inom området hjärtsjukvård och kompetensutveckling inom området erbjuds. Det finns även möjlighet att specialisera sig kring olika delar inom kardiologin.

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska, där erfarenhet av hjärtsjukvård och hjärtintensivvård är meriterande.
Högskolepoäng inom kardiologi är en merit.
Vi ser gärna att du är en person som har lätt att samarbeta och ser möjligheter framför svårigheter.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2017:83 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-10-15 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.