Skolassistent

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folkhögskolorna söker Skolassistent. Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober.

Om oss

Landstinget i Kalmar län är huvudman för fyra folkhögskolor; Vimmerby, Gamleby, Högalid, och Öland. Skolorna är organiserade i en bildningsförvaltning med gemensam styrelse. Verksamheten har tydlig inriktning på hälsa och kultur i linje med landstingets vision "För ett friskare, tryggare och rikare liv".

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och vokalgrupp, musik på scen, butiksäljaryrket samt kurser mot personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Högalids folkhögskola är en av fyra landstingsfolkhögskolor i Kalmar län. Landstingets vision om Hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker en skolassistent till Högalids folkhögskola. Som skolassistent utgör du en viktig del i skolans organisation genom att ge service och administrativt stöd till kursdeltagare, lärare och övriga medarbetare.

I ditt dagliga arbete kommer du att hantera expeditionsärenden såsom att svara på förfrågningar via telefon och e-post samt posthantering. Du ansvarar för registrering i administrativa system samt för arkivering. Som skolassistent är du skolans konferensvärd med ansvar för bland annat bokningar. Du är även internatsamordnare där fördelning av internatrummen är en viktig del. En del av ditt arbete kommer även att innefatta personaladministrativa uppgifter exempelvis sjuk- och friskanmälningar samt vikariehantering.

Kvalifikationer

Du har 3-årig gymnasieutbildning och lämplig administrativ bakgrund samt god datorvana och erfarenhet av administration. För tjänsten krävs även B-körkort.

Du är en strukturerad och relationsskapande person med hög servicekänsla som har lätt för att samarbeta med såväl arbetskamrater som kursdeltagare. Du kan arbeta mot uppsatta mål och har en förmåga att prioritera, organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt genom att variera arbetstempo efter behov. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på flexibilitet och du behöver vara både noggrann och kvalitetsmedveten med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Om tjänsten

Referensnummer:Skolor:2016:13 Placering/enhet:Folkhögskolorna Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidare Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-10-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.