Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Specialist i allmän medicin till Södra Öland

Specialist i allmän medicin till Södra Öland

Primärvårdsförvaltningen söker Specialist i allmän medicin till Södra Öland. Välkommen med din ansökan senast den 30 november.

Om oss

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Södra Ölands basenhet består av 2 Hälsocentraler Färjestaden HC och Mörbylånga HC. Upptagningsområdet för basenheten är ca 14 000 listade patienter. Färjestaden är ett expanderande samhäll med god infrastruktur. Mörbylånga är ett lugnare samhälle med naturnära kvaliteter.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialist i allmänmedicin till våra hälsocentraler i Färjestaden och Mörbylånga.

Kvalifikationer

Färjestadens hälsocentral har drygt 9500 listade patienter. På hälsocentralen arbetar ca 25 personer, varav 6 läkartjänster, 2 ST-läkare samt oftast AT-läkare. Mörbylånga HC har 3800 listade patienter. Här arbetar ca 15 personer varav 2,75 läkartjänser. Arbetsplatserna har ett gott arbetsklimat och vi arbetar aktivt med patientsäkerhet, arbetsmiljö, fortbildning, kvalitet och utveckling. Hälsocentralernas fokus ligger på hög tillgänglighet, kontinuitet och gott bemötande. Vi har ett gott samarbete med Kalmar Länsjukhus, blivande universitetsfilial för läkarstudenter.

Arbetet som specialist i allmänmedicin hos oss innefattar mottagningsarbete, besök på särskilt boende, hemsjukvård, palliativ vård, barnhälsovård, asylboende, jour/beredskap, samt handledning av utbildningsläkare. Du kommer att ingå i en läkargrupp där kvalitet och utveckling står i fokus. Allmänläkarföreningen i Kalmar/Öland ger fortbildning för alla allmänläkare en eftermiddag i månaden, vilket är mycket uppskattat. Vi betonar också vikten av extern utbildning.

Vi ställer oss mycket positiva till om du önskar forska vid sidan av din tjänst. Landstinget i Kalmar län har en väl fungerande forsknings- och utvecklingsenhet.
Vi är öppna för dina individuella önskemål.

Hör gärna av dig för mer information om vår verksamhet.

Kvalifikationer
Specialist i allmänmedicin eller inom annan specialitet med intresse för primärvård med dokumenterad erfarenhet och kompetens gällande hela den verksamhet som ingår i uppdraget.

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2016:108 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:100% Tillträde:Efter överenskommelse Lön:månadslön Ansök senast:2016-11-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.