Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/ST-läkare inom Rehabmedicin Västervik/Linköping

ST-läkare inom Rehabmedicin Västervik/Linköping

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Västerviks sjukhus söker ST-läkare inom Rehabmedicin Västervik/Linköping. Välkommen med din ansökan senast den 22 maj.

Om oss

Unik utbildningstjänst som skräddarsys utifrån dina behov!

Vi kan nu genom ett unikt samarbete erbjuda dig det bästa av två världar!

Vad sägs om att kombinera
Västervik där du får närheten till både djupa smålandsskogar och den blå Östersjön med sin världsunika skärgård. Västervik där korta avstånd gör att du slipper bilköer, kan uträtta ärenden på lunchen eller snabbt komma ut i naturen eller på havet vilket skapar stor livskvalitet.
med Linköping, en av Sveriges snabbast växande kommuner som kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel.

Arbetsbeskrivning
Denna utbildningstjänst kommer att i de olika utbildningsblocken förläggas växelvis mellan US i Linköping och Västerviks sjukhus.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

I Västervik finns rehabiliteringsmedicinsk verksamhet inom medicinkliniken och på smärtenheten, båda är specialistenheter för hela Kalmar län. Smärtenheten är också resursenhet för sydöstra sjukvårdsregionen angående EDS. Medicinkliniken har 6 slutenvårdplatser och öppenvård med fokus på neurorehabilitering. Smärtenheten bedriver öppenvård med inriktning mot komplicerade smärttillstånd, här finns två algologer varav en också är specialist i rehabiliteringsmedicin.

Västerviks sjukhus är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. Med bred kompetens och hög specialisering ger vi god vård och trygghet åt medborgarna i norra Kalmar län. Sjukhuset har 156 somatiska vårdplatser och 59 psykiatriska. Hos oss arbetar runt 1 500 medarbetare med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vid Universitetssjukhuset i Linköping ansvarar Rehabiliteringsmedicinska kliniken och Smärt- och rehabcentrum gemensamt för ST-utbildningen i rehabiliteringsmedicin. Klinikerna har idag tillsammans en aktiv och drivande grupp ST-läkare med egen studierektor inom specialiteten. Det finns också en stabil grupp av specialister och två professorer i rehabiliteringsmedicin kopplade till våra kliniker som bedriver forskning och undervisning i nära samarbete med Medicinska fakulteten.
Rehabiliteringsmedicinska kliniken på US i Linköping ansvarar för den specialiserade rehabiliteringen av patienter med ryggmärgsskador och förvärvade hjärnskador och är resursenhet för sydöstra sjukvårdsregionen. Vi tar emot patienter redan tidigt skede efter akut sjukdom/skada men har också ansvar för långsiktig rehabilitering och uppföljning. På avdelningen finns 16 vårdplatser, varav två för intermediärvård. Det finns en mångsidig öppenvård med dagrehabilitering och flera multiprofessionella specialistteam. Teamen präglas av stort engagemang i arbetet och vi har en öppen och inbjudande kultur med en lyhörd ledning. Vi är stolta över vår spetskompetens och vi lär av varandra. Sedan hösten 2015 har vi nybyggda, fräscha och anpassade lokaler.
Smärt- och rehabiliteringscentrum är en specialistresurs för diagnostik, behandling och rehabilitering vid komplicerade smärttillstånd. Vi utreder och behandlar komplicerade smärtor i öppen och sluten vård och mycket av insatserna sker genom teamarbete. Till vår öppenvårdsenhet kommer patienter med långvarig smärtproblematik men även patienter med diagnoser hörande till våra nya uppdrag, EDS och ME/CFS. Vårt arbetssätt är teambaserat med betoning på samverkan mellan professioner och interdisciplinära modeller för bedömning och behandling.

På Universitetssjukhuset i Linköping (US) möts sjukvård, forskning och utbildning i moderna miljöer. Sjukhuset med sina nästan 600 vårdplatser och över 5000 medarbetare behandlar patienter i behov av högspecialiserad vård från hela sydöstra Sverige. US har för tredje året i rad blivit utsett till Sveriges bästa universitetssjukhus av tidningen Dagens Medicin.

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad läkare med genomgången AT-tjänstgöring. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper och kompetenser
Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Vidare arbetar du bra med andra människor och har god förmåga till multidisciplinärt teamarbete. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Stor vikt läggs kommer läggas vid personlig lämplighet

Vi tror mycket på det nära samarbetet mellan sjukhusen, detta ger dig alla möjligheter till en anpassad utbildningsanställning som passar just din livs/familjesituation!
Självklart hjälper vi till med boende oavsett i vilken stad du väljer att bosätta dig i. Under din ST-utbildning ingår även restiden i din arbetstid för att du på bästa sätt ska få ihop din vardag.

Vi tror att du på sikt vill arbeta som specialist i rehabiliteringsmedicin i Västervik men behålla kopplingen till en stabil specialistgrupp i Linköping som kan vara din bas för långsiktig kompetensutveckling inom specialiteten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Stefan Bragsjö, Verks.chef Samrehab/Smärtenheten, Västervik 0490-866 27
Hjalmar Åselius, Verks.chef Med.kliniken, rehabmed, Västervik 0490-868 34
Martina Sinai ST-studierektor Västervik 0490-862 18
Moa Bodlund, facklig företrädare för läkarföreningen Västervik, 0490-86 000

Anders Kjellgren, Verks.chef Smärt- och rehab.centrum, US 010-103 2639
Wolfram Antepohl, Verks.chef Rehabiliteringsmed. kliniken, US 010-103 1585
Johan Alinder,ST-studierektor rehabmed. Sydöstra sjukvårdsreg. 010- 10 31577
Eva Sandvall, facklig företrädare för läkarföreningen Linköping, 010-103 00 00

Om tjänsten

Referensnummer:HSF VK:2016:59 Placering/enhet:Västerviks sjukhus Antal platser:2 Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-05-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.