Strategisk systemtekniker

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Strategisk systemtekniker. Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti.

Vi erbjuder

Dina arbetsuppgifter är arbeta med utveckling, att ta fram långsiktiga lösningar som följer våra planer när det gäller framför allt server och lagringsplattformar samt även andra infrastrukturtjänster. Stor vikt ligger i att arbeta långsiktigt och proaktivt. Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter ligger inom server, lagring, backup/restore virtualisering.

En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar.

Rollen ställer stora krav på tekniskt kunnande, eget driv och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra, och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Du har vana att arbeta i projekt, skriva rapporter samt uppföljning. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att klara av jobbet.

Vi söker

Vi söker dig som har utbildning inom systemteknik eller annan likvärdig utbildning och erfraenhet.
Du bör ha goda kunskaper om:
- Komplexa IT-miljöer i större verksamhet med övervakning dygnet runt
- Strategisk kunnande och planering
- Server- och lagringsteknologier
- Projektarbete och metoder för detta
- Dokumentation
- Någon förvaltningsmodell tex PM3
- Sampelet mellan olika system och teknologier tex server, nät och säkerhetslösningar.

Du har också en förmåga att omsätta beställarkrav eller koncept till lösningsförslag och du har erfarenhet av att skapa dokumentation för arbetsprocessen eftersom en väsentlig del av arbetet förutsätter noggrann dokumentation. Meriterande är dina kunskaper inom lagringslösningar, automatiserade serverinstallationer eller drift av serverhallar.

Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodisk, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet och att du har körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vill du vara med och utveckla vår infrastruktur?
Enheten IT Infrastruktur levererar plattformen för alla system som används i landstinget och ansvarar för en robust, säker och tillgänglig infrastruktur inom området server/lagring, säkerhet och nätverk i landstinget. Vi arbetar idag i en stor komplex IT-miljö som består av ca 900 servrar varav 700 virtuella och flertal lagringssystem. Vi har ett nätverk med drygt 16 000 aktiva enheter. Vi söker nu en strategisk systemtekniker.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:21 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-08-20 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.