Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Systemförvaltare Beslutsstöd/BI

Systemförvaltare Beslutsstöd/BI

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare Beslutsstöd/BI. Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti.

Om oss

Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. Inom IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare uppdelat på enheterna IT Infrastruktur, IT Arbetsplats, IT Applikation och IT Vårdsystem.
Läs gärna med på:
Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Till enheten IT Applikation söker vi en systemförvaltare till Team Utdata, ett team som består av sex medarbetare. Att arbeta i Team Utdata innebär att förvalta och utveckla det landstingsövergripande data¬lagret som har information från olika verksamhetssystem.

I landstingets olika system finns stora mängder av data och information när det gäller ekonomi, personal och verksamhet. Detta i sin tur ligger till grund för nationell rapportering, kvalitetssäkring, förbättringsarbete samt stöd för beslut på olika nivåer i landstinget. Team Utdata säkerställer kvaliteten i information och indata samt bidrar till utvecklingen av landstingets satsning på verksamhetsuppföljning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att arbeta med hela implementeringskedjan; allt från att analysera behov och definiera krav till att föreslå och skapa lösningar. Det innebär bland annat kravinhämtning, design, utveckling samt underhåll av utdatapresentationer i linje med verksamhetens behov.

Du arbetar med att skapa och förvalta rapporter i rapportverktygen QlikView samt Business Objects men även nyutveckling och förvaltning/support av befintliga lösningar. En annan arbetsuppgift är att utbilda berörda delar av kärnverksamheten inom befintliga analysverktyg och delta i verksamhetsdrivna utvecklingsprojekt.

Vi arbetar länsövergripande och din placeringsort är Kalmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av data-warehousing och utveckling i Business intelligence-verktyg, exempelvis QlikView eller Business Objects.

Eftersom mycket av ditt arbete bedrivs nära verksamhet och ledning, kan du kommunicera väl med såväl databaser som med verksamhetens företrädare, ekonomer och utvecklare - både muntligt och skriftligt. Ditt arbete ställer höga krav på både förståelse för kärnverksamhetens logik, processer och organisation samt intresse av tekniska lösningar.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. För att trivas bra i rollen som systemförvaltare i Team Utdata är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap.

Som person är du öppen, noggrann och serviceinriktad med förmåga att skapa bra och förtroendefulla relationer. Du är en strukturerad, prestigelös och självgående person som kommunicerar rakt och öppet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort.

Erfarenhet och branschkännedom inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2016:10 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-31 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.