Systemförvaltare digitala applikationer

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare digitala applikationer. Välkommen med din ansökan senast den 28 maj.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du med funktionell och teknisk förvaltning av bland annat videolösningar, hanterar dialoger inom och utom landstinget, och agerar som landstingets expert på området. Du har ett övergripande ansvar för underhåll, ändringshantering, utveckling, problemlösning och 2:a linjens support.

Du deltar också i arbetet med utvecklings- och förvaltningsplaner där vår samverkan med kärnverksamheterna, som sker genom samverkansmodellen pm3, är en central del. Det innebär införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling samt avveckling av system. I arbetsuppgifterna ingår att granska kravspecifikationer och avtal ur teknisk synvinkel, stötta vid upphandling samt kravställa mot leverantörer. En annan del är att se till att alla tekniska förutsättningar finns på plats för att kunna installera och konfigurera IT-systemen.

Du är delaktig i att effektivisera och förbättra den tekniska miljön för att kunna möta framtida utveckling. I rollen ingår att du håller dig informerad om utvecklingen på området och du deltar även i nationella forum.

Du ingår i den beredskapsorganisation som finns inom teamet. Vår verksamhet är landstingsövergripande och din placeringsort är Kalmar i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet inom området. Vår systemmiljö är till största delen Windows-baserad och infrastrukturen för video kommer från Cisco. Meriterande är om du har kunskaper inom IT-arkitektur, nätverk och säkerhet.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Som person är du öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och utveckling. Du har en stark vilja att lägga fokus på samverkan med kärnverksamheterna.

Som person har du lätt för att ta människor, är drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänkande. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. För att trivas bra som systemförvaltare hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap och har ett brinnande intresse för service. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och jobba självständigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För arbetet behöver du ha körkort B.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns drygt ca 100 medarbetare.
Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Vill du jobba i frontlinjen med digitalisering av de samhällsviktiga funktioner som bedrivs inom landstinget?
Vi söker en systemförvaltare för digitala applikationer, framför allt med ansvar för våra omfattande videolösningar. Videolösningar är ett centralt utvecklingsområde i landstinget som används både internt och med externa parter. Till exempel genomförs medicinska videobaserade möten med olika orter och andra landsting och ett annat exempel är digital hälsocentral.

Du ingår i team Teknisk Systemförvaltning som har en koordinerande funktion mellan kärnverksamheterna, externa leverantörer, interna och externa driftorganisationer. I den dagliga förvaltningen ingår det att effektivisera, automatisera och optimera samt agera proaktivt genom att övervaka samtliga 350 IT-system och säkerställa dess drift. Du ska också vara beredd att ta rollen som teamledare för ett antal tekniska systemförvaltare för planering av det operativa dagliga arbetet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:10 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-05-28 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.