Systemförvaltare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare. Välkommen med din ansökan senast den 29 mars.

Om oss

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vill du arbeta med att utveckla vårdens journalsystem och hitta balans mellan kundens önskningar samt leverantörens och teknikens möjlighet?
Om du tycker detta låter intressant så söker vi nu en funktionell systemförvaltare för vårdsystemet Cosmic och andra vårdsystem. Att arbeta inom systemförvaltarteamet innebär att ansvara för den funktionella förvaltningen och utvecklingen av de vårdnära IT-systemen samt ha den lokala funktionella förvaltningen av nationella e-hälsotjänster för vård- och omsorgspersonal. Det är viktigt att du har ett verksamhetsorienterat fokus och ser vikten av ändamålsenligt systemstöd för vårdens processer. Tillsammans tar vi nyttjandet av IT-stöd till nästa nivå!

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med att fånga upp och identifiera utvecklingsbehov samt anpassa systemen så att de stöttar kärnverksamhetens processer på bästa sätt. Du säkerställer systemens funktionalitet och användbarhet, ger användarstöd och är 2:a linjens support. Du ansvarar för ändringar/kompletteringar i systemet så att de anpassas till nya förutsättningar som t ex lagar, förordningar, nationella riktlinjer och landstings-/regionbeslut. Du gillar att tänka nytt och att skapa möjligheter för att stötta vården i att hitta nya arbetssätt, bland annat genom användning av nationella e-tjänster, t ex Nationella Patientöversikten (NPÖ) och Journalen som e-tjänst.
En av annan av dina arbetsuppgifter är att testa och införa nya versioner, ny eller förändrad funktionalitet i befintliga vårdsystem samt nya e-hälsotjänster. Du deltar också i utvecklingsprojekt och samverkar på olika sätt med kärnverksamheten och med externa leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är analytisk och noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt. Du har också ett strategiskt tänk med en förmåga att se helheten i processer och flöden och du gillar att lösa problem. Du har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt, vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation.

För att trivas bra i systemförvaltarteamet är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du trivs med att arbeta i team, ta egna initiativ och att jobba självständigt. Det är en fördel om du jobbat i projekt tidigare eller i någon typ av sammanhållande roll. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utbildningsmässigt har du högskoleutbildning, t ex systemvetenskap. Antingen har du arbetat några år inom området, vilket är meriterande, eller så är du precis klar med din utbildning. För arbetet behöver du ha körkort B.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2017:6 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-03-29 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.