Systemförvaltare/Utdatautvecklare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

IT-förvaltningen söker Systemförvaltare/Utdatautvecklare. Välkommen med din ansökan senast den 19 mars.

Om oss

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 100 medarbetare.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget>

Vi söker en systemförvaltare till Team Beslutsstöd som vill vara med och utveckla landstingets verksamhetsuppföljning. Team Beslutsstöd förvaltar och utvecklar det landstingsövergripande datalagret där man slår samman information från olika verksamhetssystem. Teamet stödjer systemägare eller liknande med att säkerställa kvaliteten i information och indata som sedan ligger till grund för rapportering och beslut. Arbetet ställer höga krav på både förståelse för verksamhetens logik, processer och organisation samt också på intresse av tekniska lösningar. Du kommer att arbeta med både nyutveckling och förvaltning/support av befintliga lösningar.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med hela implementeringskedjan, allt från att analysera behov och definiera krav till att föreslå och skapa lösningar vilket innebär bland annat:
- Kravinhämtning, design, utveckling samt underhåll av utdatapresentationer i linje med verksamhetens behov
- Utveckling och underhåll av landstingets datalagers ETL-process, dvs lösningar för datalager logik, laddning, prestanda
- Delta i verksamhetsdrivna utvecklingsprojekt
- Medverka vid modellring och design av beslutsstödslösningar.

Arbetsområdet omfattar hela länet och din placering är i våra nya lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning samt:
- Erfarenhet av data warehousing och utveckling i Business Intelligence-verktyg, exempelvis QlikView eller Business Objects.
- Erfarenhet av arbete med Microsofts databashanterare SQL Server
- Erfarenhet och branschkännedom inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Eftersom mycket av arbetet bedrivs nära verksamheten och ledningen krävs det att du kan kommunicera med så väl databaser som med verksamhetens företrädare, ekonomer och utvecklare. Du har en stark vilja att lägga fokus på samverkan med kärnverksamheterna.

För att klara jobbet är du drivande, noggrann, strukturerad och har ett strategiskt tänk. Som person är du öppen, noggrann och serviceinriktad med förmåga att skapa bra och förtoendefulla relationer. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Du är öppen och intresserad av den nya teknikens möjligheter och utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2016:22 Placering/enhet:IT-förvaltningen Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-03-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.