Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Tandvårdschef till Folktandvården

Tandvårdschef till Folktandvården

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Folktandvården söker Tandvårdschef till Folktandvården. Välkommen med din ansökan senast den 25 september.

Om oss

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialist- och sjukhustandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar ca 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund. För att leva upp till detta är kontinuerlig utveckling av hela organisationen en självklarhet. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta, engagerade och visionsstyrda medarbetare.

Vill du leda en framgångsrik, värderingsstyrd organisation med engagerade chefer och medarbetare? Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag som tandvårdschef för Folktandvården.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag
Din huvuduppgift är att skapa förutsättningar så att landstinget med samlade krafter når sina mål och förverkligar sin vision om ett friskare, tryggare och rikare liv för medborgarna i Kalmar län.

Som tandvårdschef verkar du för att uppfylla Folktandvårdens syfte: "Vi vill bidra till en bättre livskvalitet i Kalmar län genom att tillsammans skapa förutsättningar för god munhälsa." Fokus är att erbjuda hälsofrämjande tandvård samt stå för ett tryggt omhändertagande där alla kunder kan tas emot av medarbetare med bred kompetens.

Du driver utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbete ur ett helhetsperspektiv för såväl Folktandvården som landstinget. Du ingår i landstingsdirektörens ledningsgrupp samt leder Folktandvårdens ledningsgrupp. Arbetet ställer mycket höga krav på ett gott ledarskap.

Kvalifikationer

Dina kvalifikationer
Vi söker en ledare med vilja och förmåga att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta i och leda värderingsstyrda organisationer som ställer stora krav på samverkan och samarbete. Du har relevant högskoleutbildning och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt flerårig chef- och ledarskapserfarenhet.

Vi vill att du är kommunikativ, resultatorienterad och har ett strategiskt förhållningssätt. Du tycker om att leda i förändring och förmåga till överblick. Du delegerar ansvar, har tillit till chefer och medarbetares kompetens och entusiasmerar. Vi förutsätter därför att du är öppen, ärlig samt konsekvent. Du ser och förstår verksamhetsmässiga samband och har förmåga att omsätta dessa i handling.

Om tjänsten

Referensnummer:FTV:2016:49 Placering/enhet:Folktandvården Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-09-25 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.