Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Utredare/informationssäkerhetssamordnare

Utredare/informationssäkerhetssamordnare

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Landstingsdirektörens stab söker Utredare/informationssäkerhetssamordnare. Välkommen med din ansökan senast den 11 april.

Om oss

Landstingsdirektörens stab består av medarbetare som stödjer landstingets verksamhet inom bland annat ekonomi, personal, juridik, hälsoval, information, kommunikation, utveckling, folkhälsa och planering.

Kanslienheten ansvarar för den huvudsakliga beredningen av ärenden till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige m.fl. och sköter sekreterarskapet åt flertalet av landstingets politiska beslutsorgan.

I uppgiften ingår att bistå landstingsdirektören och förvaltningarna i det strategiska utvecklingsarbetet. Vi arbetar med att ta fram övergripande och landstingsgemensamma regler och riktlinjer inom policyområdet kvalitet och säkerhet.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som utredare kommer du att driva och samordna olika processer, handa kortare och längre utredningar, både självständigt och i projektform inom olika områden.

Du kommer att arbeta med informationssäkerhetssamordning och ha ansvar för att utveckla och utarbeta styrdokument inom området informationssäkerhet. Du ska verka för ökad kunskap och ett ökat informationssäkerhetsmedvetande inom myndigheten, t.ex. genom rådgivning och utbildning. En uppgift är att vara med att införa, utveckla och förvalta ledningssystemet för informationssäkerhet. Du ska utbilda och stödja verksamheten i arbetet med riskanalyser, informationsklassning och kontinuitetsplanering. I ditt uppdrag ingår även omvärldsbevakning och att se till att vi följer den lagstiftning som finns på området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom informations-säkerhetsområdet. Goda kunskaper avseende informationssäkerhet och relevanta standarder som t.ex. ISO/IEC-SS 27000-serien. Erfarenhet av arbete som projektledare är meriterande.

Du bör ha god pedagogisk förmåga och kunna arbeta strukturerat och målinriktat. Som person är du social, engagerad och ha lätt för att skapa relationer. Du är kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor. Övrigt meriterande är kunskap och erfarenhet från offentlig verksamhet, teknisk IT, intern uppföljning och kontroll.

Om tjänsten

Referensnummer:Ldirst:2016:10 Placering/enhet:Landstingsdirektörens stab Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-04-11 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.