Verksamhetschef Ambulanssjukvården Kalmar län

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Verksamhetschef Ambulanssjukvården Kalmar län. Välkommen med din ansökan senast den 30 september.

Vi erbjuder

Som verksamhetschef är du ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning samt skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap och medarbetarskap, vilket bland annat innebär att du uppmuntrar kreativitet och engagerar andra att komma med idéer.

Som verksamhetschef ansvarar du för medarbetare, drift, ekonomi, verksamhetsutveckling, prioritering av insatser och effektivt resursutnyttjande. Du har ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård, samverkar med interna och externa intressenter samt har god förståelse för utmaningar i en politikerstyrd organisation.

Du kommer vara en aktiv part i landstingets kris och beredskapsorganisation.

Vi söker

Vi söker dig som är en engagerad ledare med en vilja och förmåga att skapa förutsättningar för att möta framtidens sjukvård.

Du har förmågan att driva och utveckla verksamheterna samt att motivera dina medarbetare och få dem att växa. Du är bra på att samarbeta och kommunicera på ett lyhört, tydligt och öppet sätt. Du leder genom att delegera och entusiasmera. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv.

Högskoleexamen inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete samt av ambulanssjukvård eller akutverksamhet. Vi ser gärna att du genomgått någon form av ledarskapsutbildning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ledarskapsförmåga.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Vill du utveckla ambulanssjukvården i Kalmar län och strategiskt arbeta med hälso- och sjukvårdens utmaningar?

Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Ambulanssjukvårdens mål är att bedöma patienten, behandla vid behov och hänvisa till rätt vårdnivå.

Kalmar län består av 12 kommuner med totalt ca 235 000 invånare, upptagningsområdet sträcker sig över en yta av 11 694 km2. Under sommarhalvåret ökar antalet invånare betydligt, pga. turisttillströmningen. I Kalmar län finns det 15 ambulansstationer, vilka är Borgholm, Emmaboda, Gamleby, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Löttorp, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby, Virserum, Västervik och Ålem. Dessa stationer är uppdelade i fem chefsområden.

Inom ambulanssjukvården finns 22 akutambulanser, vilka utför 35.000 uppdrag och kör ca 245.000 mil per år. Ambulansenheten i Kalmar län har för närvarande cirka 200 medarbetare.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:93 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-09-30 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.