Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Verksamhetschef Barn- och ungdomskliniken

Verksamhetschef Barn- och ungdomskliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Verksamhetschef Barn- och ungdomskliniken. Välkommen med din ansökan senast den 5 juni.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Barn- och ungdomskliniken i Kalmar behandlar alla barn- och ungdomsmedicinska tillstånd. Inom kliniken finns allmän barnmedicinsk mottagning, vårdavdelning, akutmottagning, barndagvård, neonatalvårdavdelning, hemsjukvård och lekterapi. Klinikens uppgift är att ge specialiserad barnmedicinsk vård till de barn och ungdomar under 18 år som vistas i södra delen av Kalmar län. Enheten arbetar utifrån barnkonventionen och målet är att alltid ha en hög medicinsk kvalitet i kombination med ett gott omhändertagande. Klinikens vision är "barnens bästa i alla lägen".

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett självständigt och stimulerande uppdrag i ett spännande verksamhetsområde. Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret att leda, planera och utveckla Barn- och ungdomsklinikens verksamhet, personal och ekonomi. Du är direkt underställd sjukhuschefen och kommer att leda arbetet tillsammans med fyra första linjens chefer. I uppdraget ingår personalansvar för klinikens läkare.

En stor del av arbetet består även av samverkan med andra inom hälso- och sjukvården på sjukhuset eller inom regionen. Arbetet kräver ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård och du ska sträva efter god användning av resurserna med patienten i fokus.

Som chef i Landstinget i Kalmar län fungerar du som ett föredöme som inspirerar och motiverar, skapar delaktighet och frigör kreativitet hos medarbetarna. Du erbjuds även utvecklingsmöjligheter till fortsatt utbildning inom ledar- och chefskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som delar landstingets värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt chef- och medarbetarskap. Du ska vara en god ambassadör för Landstinget i Kalmar län.

Du har en för tjänsten relevant akademisk examen och goda kunskaper inom barn- och ungdomsmedicin.

Du har goda ledaregenskaper och är resultatinriktad. Som ledare har du förmåga att skapa en god kultur, samarbete och förtroendefulla relationer. Du kan på ett tydligt sätt implementera och kommunicera verksamhetens vision, mål och resultat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2016:64 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Tillsvidareanställd Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-06-05 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.