Startsida/Jobba hos oss/Sök lediga jobb/Verksamhetschef basenheten Högsby

Verksamhetschef basenheten Högsby

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Primärvårdsförvaltningen söker Verksamhetschef basenheten Högsby. Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti.

Om oss

Landstingets Primärvårdsförvaltning erbjuder primärvård till hela Kalmar län. Vi sätter människan i fokus och arbetar varje dag för att bli lite bättre. Vår grund är allmänmedicin och ett hälsofrämjande perspektiv.

Arbetsplats: Högsby Hälsocentral

Högsby hälsocentral är belägen i Högsby kommun cirka 40 km från Oskarshamn. Högsby kommun har nästan 6000 invånare varav, ca 5300 listade på hälsocentralen. Området har en vidsträckt glesbygd och består av en mångkulturell befolkning, där även en äldre befolkning med sviktande hälsa bor kvar i eget boende. Högsby kommun ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, men här finns också sjöar, vattendrag och uppodlad mark.

Hälsocentralen erbjuder hälso- och sjukvård inom specialistområdet allmänmedicin och arbetar hälsofrämjande enligt Landstingets riktlinjer för en hälsocentral inom Hälsoval Kalmar län.

På hälsocentralen arbetar flera yrkesgrupper såsom specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykolog, undersköterskor och medicinska sekreterare. Det finns flera väl fungerande sjuksköterskeledda mottagningar, t ex diabetes- blodtryck- demens- och äldremottagning.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar ett utvecklingsinriktat ledarskap som förmår skapa de förutsättningar som behövs för att förmedla en god hälso- och sjukvård som sträcker sig in i framtiden. Utbildning, kvalitetsfrågor och utveckling är områden som prioriteras.

Ditt chefskap ska vila på primärvårdsförvaltningens värdegrund och vision om hälsolänet. Vi vill att du ska ha ett tydligt chefskap som kännetecknas av tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. Ditt ledarskap ska kännetecknas av öppenhet, kunnighet och engagemang. Du ska vara en förebild och agera konsekvent. Att vara chef hos oss innebär också att kunna förena rollerna chef, ledare och strateg.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:
- tillgodose kraven på hög patientsäkerhet och god vård
- tillse att samverkan och samordning med andra enheter fungerar på ett för patienten tillfredsställande sätt
- personalens kompetens upprätthålls genom adekvata vidareutbildningsinsatser
- arbeta kostnadseffektivt och ta ansvar för basenhetens ekonomi
- arbeta med personaladministration på lokal nivå
- ansvara och verka för en god arbetsmiljö
- ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet

Kvalifikationer

Chefskapet är tidsbegränsat och storleken på chefsuppdraget kommer att diskuteras. Vi erbjuder fast anställning i organisationen inom ditt yrke.

Ledarerfarenhet eller utbildning i ledarskap är meriterande.
Speciell vikt läggs vid bemötande, öppen kommunikation, engagemang och flexibilitet inom ramen för ett professionellt förhållningssätt.

Om tjänsten

Referensnummer:PV:2016:85 Placering/enhet:Primärvårdsförvaltningen Anställningsform:Särs. visstidsförord Anställningstid:Särskilt visstidsförordnande Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2016-08-22 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.