Verksamhetschef Medicinkliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Verksamhetschef Medicinkliniken. Välkommen med din ansökan senast den 19 april.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Medicinkliniken är länssjukhusets största klinik och erbjuder invånarna i södra länsdelen hälso- och sjukvård täckande invärtesmedicinens samtliga specialiteter: kardiologi, medicinsk gastroenterologi och hepatologi, endokrinologi och diabetologi, medicinska njursjukdomar, lungsjukdomar, hematologi och allergologi. Reumatologi och neurologi ligger också inom medicinklinikens ansvarsområde. Kliniken är sektionsvis uppdelad i respektive specialitet. Den öppna mottagningsverksamheten är specialiserad. En stor del av vårdkontakterna i öppenvård sköts av specialistkompetenta sjuksköterskor.

Landstinget i Kalmar län har ingått ett samarbete med Linköpings universitet, där Kalmar blir en av fyra huvudstudieorter för universitetets läkarprogram. De första studenterna som genomför hela sin kliniska del av utbildningen i Kalmar kommer i januari 2019.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef är du ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap och medarbetarskap, vilket bland annat innebär att du uppmuntrar kreativitet och engagerar andra att komma med idéer.

Som verksamhetshef ansvarar du för medarbetare, drift, ekonomi, verksamhetsutveckling, prioritering av insatser och effektivt resursutnyttjande. Verksamhetschefen har personalansvar för klinikens cirka 50 läkare samt 8 första linjens chefer. Du har ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård, samverkar med interna och externa intressenter samt har god förståelse för utmaningar i en politikerstyrd organisation.

Verksamhetschefen är direkt underställd sjukhuschefen och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande med erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete.

Du har förmågan att driva och utveckla en verksamhet samt att motivera dina medarbetare och få dem att växa i sina roller. Du samarbetar väl tillsammans med andra människor och kommunicerar på ett lyhört, rakt och öppet sätt. Du leder genom att delegera och entusiasmera. Du är tydlig och prestigelös. Du driver verksamheten utifrån patienternas bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:41 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Sysselsättningsgrad:Heltid Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-04-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.