Verksamhetschef Ögonkliniken

Meddelande

Det går inte längre att söka denna tjänst. Antingen är tjänsten borttagen eller så har ansökningstiden gått ut.

Länssjukhuset i Kalmar söker Verksamhetschef Ögonkliniken. Välkommen med din ansökan senast den 19 mars.

Om oss

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Landstinget i Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag!

Ögonkliniken bedriver specialiserad ögonsjukvård för invånare och besökare i länets södra delar samt högspecialiserad vård i form av kirurgi i ögats bakre segment för länets patienter och även patienter från omgivande landsting.

Kliniken består av en mottagningsenhet som även omfattar operationsdel för polikliniska operationer samt en syncentral. De största verksamheterna vid kliniken är diagnostik och behandling av grå och grön starr, diabetesförändringar som laserbehandlas, sjukdomar i ögats gula fläck, ögonsjukdomar hos barn samt operation av näthinneavlossningar och andra sjukdomar i ögats bakre delar. Kliniken har också en habiliterings- och rehabiliteringsenhet i form av syncentralen, som ansvarar för förskrivning och träning av synhjälpmedel, kompensatoriska tekniker samt ger råd och stöd.

Landstinget i Kalmar län har ingått ett samarbete med Linköpings universitet, och Kalmar blir en av fyra huvudstudieorter för universitetets läkarprogram. De första studenterna som genomför hela sin kliniska del av utbildningen i Kalmar kommer i januari 2019.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef är du ett föredöme som inspirerar och motiverar din omgivning och skapar delaktighet. Du agerar utifrån landstingets värdegrund ett öppet, engagerat och kunnigt ledarskap och medarbetarskap vilket bland annat innebär att du uppmuntrar kreativitet och engagerar andra att komma med idéer.

Du har ett helhetsperspektiv på hälso- och sjukvård, samverkar med interna och externa intressenter samt har god förståelse för utmaningar i en politikerstyrd organisation. Verksamhetschefen har ekonomiskt driftsansvar och prioriterar insatser och använder resurser effektivt. Du är direkt underställd sjukhuschefen och kommer att leda arbetet vid kliniken tillsammans med två första linjens chefer.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten relevant akademisk examen. Det är meriterande med erfarenhet av chefs- och ledarskapsarbete.

Samarbete och samverkan är en naturlig del i ditt ledarskap. Som person är du engagerad, lyhörd och kommunikativ. Du driver verksamheten utifrån patienternas bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Referensnummer:HSF LSK:2017:23 Placering/enhet:Länssjukhuset i Kalmar Anställningsform:Tillsvidareanställd Anställningstid:Heltid Sysselsättningsgrad:Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. Tillträde:Efter överenskommelse Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning Ansök senast:2017-03-19 Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.