Tekniksprånget

Via Tekniksprånget kan du som blivande ingenjör eller tekniker hos oss få ett meningsfullt och utvecklande arbete och vara med och rädda liv varje dag

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som gått NA/TE och är under 21 år.

Arbetsuppgifter under praktiken

När du gör praktik hos oss får du utföra arbetsuppgifter som är viktiga för verksamheten samtidigt som du får stöttning av engagerade handledare. För att du ska få ut så mycket som möjligt av praktiken krävs att du själv är driven och duktig på att ta egna initiativ.

Du får olika typer av arbetsuppgifter beroende på om du gör din praktik inom IT eller inom fastighet. Här är några exempel:

IT-förvaltningen i Kalmar

Installera datorer och tunna klienter, agera IT-support och hantera ärenden, felsöka hårdvara, inventera hårdvaruutrustning, licenshantering, bygga upp en FAQ-databas samt arbeta för applikationsprocessen och rutinstöd för vår IT-support. Vara med i införandeprojekt.

Bygg- och förvaltarenheten samt Fastighetsdrift i Kalmar eller Västervik

Hjälpa till i arbetet med värme, kyla, sanitetsteknik, ventilation, brandskydd, el, medicinska gaser och att "tagga" befintliga dokument inför omläggning till nytt dokumenthanteringssystem för drift och förvaltning. Vara med på möten och uppdrag för att få en förståelse av ingenjörsarbete inom byggnation och fastighetsförvaltning.