Foto: Sveriges Radio

Alla är med i loppet för Världens Barn

Nyhet 2016-09-29

Barn i alla åldrar, rullstolslöpare, nybörjare, motionärer, erfarna löpare och flera generationer deltog i förra årets lopp med 1800 deltagare.

För tredje året i rad så arrangerar snart P4 Kalmar, Högby IF, Kalmar FF och Landstinget i Kalmar län Världens barn-loppet på Guldfågeln arena. Loppet äger rum den lördagen 8 oktober i år

I hela Sverige arrangeras det olika aktiviteter för Världens barn dessa veckor. Kalmar län har med sitt lopp Sveriges största motionslopp för Världens barn. Det har under åren vuxit till att bli en folk- och motionsfest där alla kan delta. Flera har deltagit i alla år som loppet varit.

- Det här är ett roligt lopp att vara med i. Det har gett mig tankar att jag ska våga vara med i andra lopp runt om i Sverige, säger rullstolslöparen Emil Hellkvist från Tvärskog som ska köra loppet för tredje året i rad.

Att så många människor i flera generationer skulle vilja röra på sig och tillsammans ta sig runt den 4,5 kilometer långa banan i Djurängen och Berga i Kalmar var långt över förväntningarna.

– Det känns jättekul att vi samarbetar kring den här folkfesten som bidrar till insamlingen för Världens barn, men som också inspirerar länets invånare att röra på sig för sin egen hälsas skull. Innan motionsloppet har vi därför uppmärksammat invånarna i Kalmar län på vikten av enkel vardagsmotion, säger initiativtagarna.

Alla anmälda reser fritt till loppet med Kalmar Länstrafik

Genom att visa upp anmälningsbekräftelse ihop med legitimation reser anmälda fritt till och från loppet med KLT.

Starten sker i år på framsidan (västra sidan) av Kalmar FF:s hemmaplan Guldfågeln arena. Målgången sker inne på arenan.

Innan loppet erbjuder dessutom Smålandsidrotten inspiration via föreläsningen "Energikick" av den uppskattade inspiratören Jim Thuresson, tidigare förbundskapten i basket. Friskis & Svettis står för den gemensamma uppvärmningen innan loppstart.

Utanför arenan kommer bland annat Landstinget i Kalmar län, Folktandvården, Kalmar Länstrafik (KLT) och räddningstjänsten att visa upp sin verksamheter för besökarna. Högalids folkhögskola underhåller längs banan.

Mer information http://varldensbarnloppet.se/

Stöd för att komma igång på 1177.se