Fri resa med KLT till Världens barn-loppet

Nyhet 2014-09-16

Alla i länet som anmäler sig till Världens-barnloppet 4 oktober erbjuds åka KLT-buss eller tåg gratis till loppet.

KLT, Kalmar Länstrafik, är en del av Landstinget i Kalmar län och därmed också en av arrangörerna till Världens-barnloppet på Guldfågeln Arena.

- Vi vill ge möjlighet för alla i hela länet att delta i Världens barn-loppet. Förhoppningsvis inspirerar det ännu fler att komma igång och röra på sig. Det blir ett bidrag både för den egna hälsan och samtidigt en möjlighet att göra något gott för Världens barn, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på KLT.

Under våren och sommaren har landstinget ordnat flera "Kom igång och rör på dig-aktiviteter" vid hälsocentraler i länet, tillsammans med Sveriges Radio P4 Kalmar och Friskis & Svettis. Satsningen fortsätter under hösten och är ett sätt för landstinget att inspirera och stödja länets invånare till hälsosamma levnadsvanor.

Den 4 oktober erbjuder KLT alla deltagare fri buss- eller tågresa inom Kalmar län till motionsloppet som startar kl 11.00 på Guldfågeln Arena. Man behöver bara visa upp sin personliga anmälningsbekräftelse tillsammans med legitimation. Exakta villkor finns på KLT:s hemsida.

Motionsloppet på 4,5 km är till för alla, då du kan både gå, lunka eller springa. Pengarna går oavkortat till Radiohjälpen 90 1950-6 Världens barn.

Mer information och anmälan http://varldensbarnloppet.se/