Hjälp oss att namnge Krösatågen!

Nyhet 2013-10-16

Var med och bidra med namnförslag till de nya Krösatågen som ska trafikera sträckan Kalmar - Karlskrona from. 14 augusti 2014.

Till denna trafik behövs sju stycken tågsätt och du har nu chansen att vara med och namnge fyra av dessa!

Idag har Krösatågen namn efter historiska och kulturella personer t.ex. författare, musiker, konstnärer, kungar, formgivare eller fiktiva figurer som står skrivet på utsidan på tågen. Vi kan bl.a. se Dag Hammarskjöld, Döderhultaren, Emil i Lönneberga, Pär Lagerkvist och John Bauer på spåren idag.

Klicka på denna länk för att skicka in dina förslag senast den 15 november. Glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter. Tänk på att dina namnförslag måste ha en anknytning till Kalmar län, antingen födda eller mycket välkända i länet. Namnförslagen får inte vara nu levande personer.

En jury på KLT väljer ut fyra namn av alla bidragen som sedan kommer att pryda tågen. Är du en av dem som skickat in ett av de vinnande namnen, vinner du bl.a. en hedersplats i invigningståget i augusti samt andra fina priser. Om de slutliga valda namnen skickats in av fler, lottas vinnaren ut bland dessa. Det blir alltså en vinnare per namn.

Tack för hjälpen och lycka till!