KLT tipsar om utflyktsmål i sommar

Nyhet 2013-05-24

Utflyktstips och inspirerande aktiviteter står i fokus i den sommarkampanj som Kalmar Länstrafik nu drar igång.

Inför årets sommarkampanj lanserar KLT sidan sommarkort.nu med syfte att inspirera till att upptäcka länet genom roliga utflykter och spännande sommaraktiviteter.

-Målet med kampanjen och sommarkort.nu är att förenkla men också förhöja sommarresandet för våra kunder, genom att tipsa om utflyktsmål runt om i länet. Vi vill att vår trafik ska uppfattas som det naturliga alternativet för vardagsresor men också som ett alternativ till utflyktsresor, säger marknadschef Christer Olson, KLT.

På sommarkort.nu finns flera inspirerande interaktiva funktioner, bland annat en bussroulette där man kan slumpa fram en resa eller en utflykt i länet samt information om hur man tar sig dit kollektivt, en blogg där man kan läsa om alla platser i rouletten och en instagramtävling där man tävlar om den bästa sommarbilden.

Bussrouletten ska Sofia Törnqvist använda sig av när hon på uppdrag av KLT ska utforska länet. Varje dag kommer hon att slumpa fram en plats, ta bussen (eller tåget) dit och på plats hitta de bästa utflyktstipsen. På sommarkort.nu kan alla följa i hennes fotspår och läsa på hennes blogg om hennes upplevelser. Målsättningen är att hon ska hinna med hela länet från norr till söder och så många olika platser som möjligt.

-Det ska bli fantastiskt kul, även om jag har bott här i många år så tror jag det finns massor av nya saker att upptäcka. Jag ser fram emot nya möten, ovanliga sevärdheter och massor av överraskningar, säger Sofia Törnqvist.

Mer information

Christer Olson, marknadschef, KLT
010-21 21 070