Kom-i-gång vid Norrlidens hälsocentral 8 maj

Nyhet 2014-05-07

Vi rör på oss tillsammans! Landstinget bjuder in till aktivitet 8 maj i Norrliden tillsammans med P4 Kalmar och Friskis och Svettis för Världens barn.

Ju mer du kan röra på dig i vardagen, desto bättre för hälsan och humöret. Bara 30 minuters rörelse om dagen gör skillnad.

Landstinget erbjuder kom-i-gång-aktiviteter tillsammans med P4 Kalmar och Friskis och svettis vid flera av våra hälsocentraler. Först ut är Norrlidens hälsocentral den 8 maj, kl 10.30-13.00. Kom till gräsmattan vid tvättstugan vid Smålands Lejons väg och bli inspirerad. Du kan också lyssna på sändningen från aktiviteten i P4 Kalmar som direktsänder på plats.

Vi bjuder på prova-på-aktiviteter, workshop med rörelseglädje, gå-lunka-löppass i slingan vid Norrlidsbastun kl 12.15. Du kan göra en egen hälsoplan och vinna friskvårdsprodukter. Vi bjuder på smoothies och färsk frukt. På plats får du dessutom en "kom-i-gång-manual" inför höstens aktivitet, Världens barn-loppet på 4,5 km den 4 oktober på Guldfågeln Arena.

Om du inte har möjlighet den 8 maj kommer fler chanser - den 15/5, 22/5 och 5/6 fortsätter vi att röra på oss tillsammans i slingan vid Norrlidsbastun. Samling kl 17.00 vid badbryggan.

På 1177.se hittar du bra tips och råd på hur du kan komma igång med din motion och du kan även göra din egen hälsoplan och följa övningarna i vår "kom-igång-manual".

Många tycker det är att det är roligare att röra på sig tillsammans med andra. Det tycker vi också, så därför är vi medarrangör till Världens barnloppet, där hela behållningen oavkortat går till världens barn.

Alla kan vara med på motionsloppet som är på 4,5 km. Du kan både gå, lunka eller springa. Häng med du också så rört vi på oss tillsammans! För din egen hälsa men också för en god sak. Fram till loppet vill vi uppmärksamma hela länet på vikten av rörelse i vardagen och hur vardagsmotionen kan bli enkel och lustfylld. Alltid utifrån dina egna förutsättningar. Hoppas vi ses i närheten av våra kom-igång-aktiviteter i anslutning till en hälsocentral nära dig.

Vi rör på oss tillsammans:
8 maj Norrlidens hälsocentral kl. 10.30-13.00
Kom till gräsmattan vid tvättstugan vid Smålands Lejons väg.

16 maj Emmabodas hälsocentral
5 juni Vimmerby hälsocentral

Anmäl dig på varldensbarnloppet.se - Heja Kalmar län! #hejakalmarlän