Kom igång på hälsomässa i Hultsfred

Nyhet 2015-10-06

Den 6-7 november arrangeras för andra året en "Hälsomässa" på Rock City i Hultsfred. Landstinget i Kalmar län finns på plats med Kom igång-satsningen.

Landstingets Kom-igång-aktiviteter har nu landat i sju av länets tolv kommuner. Nu fortsätter "Kom igång" med ytterligare ett stopp i Hultsfreds kommun den 6-7 november, i samband med kommunens hälsomässa.

Syftet med landstingets "Kom igång-satsning" är inspirera till enkel vardagsmotion och visa att vi erbjuder stöd inom hälsa och livsstil, levnadsvanor på både 1177.se och på våra livsstilsmottagningar i länet. Detta sker i samverkan med lokala hälsokoordinatörer, tobaksavvänjare, fysioterapeuter, kommunerna, P4 Kalmar och andra aktörer som till exempel Smålandsidrotten och det lokala föreningslivet. Både skolelever och seniorer deltar.

Tillsammans med Smålandsidrotten görs dessutom en särskild satsning i Hultsfred mot seniorer "Kom igång och bli Sund Smart Stark Senior" nu under hösten.

– Varje år har vi en friskvårdsvecka och förra året avslutade vi med en hälsomässa och det fortsätter vi med även i år. Veckan anordnas för att väcka och öka intresset för folkhälsan och folkhälsoarbetet i kommunen tillsammans med andra aktörer, säger Peter Adolfsson, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun.

Under mässan är det fri entré för alla besökare och det bjuds på ett brett program med sopplunch, lokala och externa gäster som bland andra Anders Lundin, fd. programledare för Allsång på Skansen och Tareq Taylor tv-kock, paneldebatt kring folkhälsa och föreläsning om e-tjänster på 1177.se för seniorer.

- Medarbetare från Landstinget och Folktandvården är på plats under dagarna. Vi föreläser och inspirerar med tips och råd hur du kan komma igång med en hälsosam livsstil, berättar om frisktandvård och deltar i paneldebatten om folkhälsa. Det blir även en rad "prova på aktiviteter" med Hultsfreds Gymnastikklubb och tipspromenad, säger Hanna Johansson, folkhälsoutvecklare på Landstinget i Kalmar län.

Se hela programmet

Mer om landstingets Kom igång-satsning

För mer information

Josefine Helin, informatör 0480-44 52 52