Kom igång på Hälsomässa i Hultsfred

Nyhet 2015-11-02

Den 6-7 november arrangeras för andra året "Hälsomässa" i Hultsfred. Landstinget medverkar med Kom igång-tips och informerar om e-tjänster på 1177.se.

Kom igång - och rör på dig och var tobaksfri

Kom igång-aktiviteter har snart landat i åtta av länets 12 kommuner. Nu sker "Kom igång" i Hultsfreds kommun där "Sund Smart Stark Senior" i samverkan med Smålandsidrotten pågår. Hälsomässan på Rock City arrangeras tillsammans med Hultsfreds kommun och Smålandsidrotten.

Syftet med Kom igång är inspirera invånarna till enkel vardagsmotion och erbjuda stöd inom hälsa och livsstil på 1177.se och på via livsstilsmottagningar i länet. Detta sker tillsammans med hälsokoordinatörer, tobaksavvänjare, fysioterapeuter, kommunerna och andra aktörer, som till exempel Smålandsidrotten och det lokala föreningslivet.

Föreläsning om e-tjänster och paneldebatt om folkhälsa

Under mässan är det fri entré för alla besökare och det bjuds på ett brett program med sopplunch, lokala och externa gäster som bland andra Anders Lundin, fd. programledare för Allsång på Skansen och Tareq Taylor tv-kock. Landstinget medverkar i paneldebatt kring folkhälsa och föreläser om e-tjänster på 1177.se för seniorer.

Hultsfreds och Vimmerbys hälsocentraler och Folktandvården är på plats och vid landstingets monter finns möjlighet att göra en egen hälsoplan, enkelt rörelsetest och smaka hälsosmoothie.

- Vi inspirerar med tips och råd hur du kan komma igång med en hälsosam livsstil, berättar om vinsterna att vara tobaksfri och om frisktandvård. Det blir även en rad "prova på aktiviteter" med Hultsfreds Gymnastikklubb och tipspromenad, säger Hanna Johansson, folkhälsoutvecklare på Landstinget i Kalmar län.

Bakgrund Hälsomässa i Hultsfred

Varje år arrangerar Hultsfreds kommun en friskvårdsvecka och förra året avslutades den med en hälsomässa som besöktes av närmare 1000 personer. I år blir det samma upplägg.

- Veckan anordnas för att väcka och öka intresset för folkhälsan och folkhälsoarbetet i kommunen tillsammans med andra aktörer, säger Peter Adolfsson, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun.

Hela programmet

Mer om landstingets Kom igång-satsning

För mer information: Josefine Helin, informatör 0480-44 52 52