Landstingsdirektör Krister Björkegren under Dagens medicins seminarium om Sveriges bästa sjukhus - det vinnande receptet.

Landstinget delade med sig av erfarenheter i Almedalen

Nyhet 2015-07-02

Under Almedalsveckan deltog landstinget i flera fullsatta seminarier, bland annat Dagens medicins samtal om framgångsfaktorer. Se filmen här.

För att dela med sig av erfarenheter och lära av andra organisationers utveckling, var landstinget på plats under Almedalsveckan i Visby och deltog i flera fullsatta seminarier.

Landstinget medverkade bland annat i Dagens medicins seminarium Sveriges bästa sjukhus – det vinnande receptet, eftersom Oskarshamns sjukhus 2014 nådde utmärkelsen Sveriges bästa mindre sjukhus. Landstingsdirektör Krister Björkegren deltog i samtal om framgångsfaktorer för att lyckas inom bland annat medicinsk kvalitet, väntetider på akuten, vårdgarantin, patientnöjdhet, hygien, hantering av överbeläggningar.

Se seminariet här

Sveriges bästa sjukhusmat

Landstinget var även inbjudet till Livsmedelsverkets seminarier om offentliga måltider, för att dela med sig av erfarenheterna om hur man har lyft sjukhusmaten från utskälld till utsökt och nu rankas som den allra bästa i landet. Där deltog Christer Holmgren, förvaltningschef på Landstingsservice, i paneldebatter om hur engagemang, ledarskap och organisation kan förbättra den offentliga måltiden. För att inspirera seminariedeltagarna visade medarbetare från produktionsköket i Kalmar även upp några av de mellanmål som man till vardags serverar till inneliggande patienter på sjukhusen.

Folktandvårdens tandvårdsbuss

Nere vid hamnen i Visby stod Folktandvården och visade upp sin tandvårdsbuss, som bland annat erbjuder tandvård till människor som bor långt från centralorter eller av andra skäl har svårt att besöka tandvårdskliniker.

Under Almedalsveckan fanns även Regionalt cancercentrum på plats, liksom en rad landstingspolitiker som deltog i flera seminarier.