Många intresserade av miljö och hälsa

Nyhet 2015-09-07

Den 4-5 september fanns landstinget på plats under Kalmarsundsveckan på Stortorget i Kalmar för att ge tips för en mer hälsosam och hållbar livsstil.

Miljö och hälsa går ofta hand i hand. Har du en hälsosam livsstil är du automatiskt mer miljövänlig i din vardag och vice versa.

- Det var många som kom förbi och smakade på vår ekologiska smoothie och det var många som var med i vår miljöquiz där de kunde vinna en cykelhjälm. Det kändes viktigt att vara där och berätta om vårt hållbara arbete och uppmuntra till att leva mer hållbart och hälsosamt, säger Johanna Schelin, chef för hållbar utveckling.

Landstinget berättade om sitt arbete med en hållbar utveckling, lyssnade på synpunkter från medborgare, samt gav tips om att leva mer hälsosamt och hållbart. För en hållbar utveckling för ett friskare, tryggare och rikare liv för invånarna i Kalmar län.

Vinnare av cykelhjälmar

Elisabeth Svensson, Marie Fransson, Ida Thander, Tommy Billberg, Naomi Norlin, Jonas Bremer, Håkan Gratte, Ulla Olin, Dag Hansson, Bertil Eriksson, Per-Erik Håkansson, Mikael Törnqvist, Abbe Isa, Sivert Petersson, Berit Svärd Blomberg, Mattias Djuplin, Michal Sandrik, Yvonne Sebyhed, Elsa Sebyhed, Anita Rydström, Christel Robertsson och Iréne Madsen-Ekstrand.