Psykiatridagarna 2015 presenterar en intressant bredd

Nyhet 2015-10-05

Programmet för Psykiatridagarna 2015 är klart – och det bjuder på en intressant bredd från söder till norr.

2015 års Psykiatridagar är 20 & 21 oktober och nu är programmet färdigt! I Kalmar så väl som Västervik och Oskarshamn bjuder på intressanta föreläsningar, information och film.

I Västervik ställs det frågor. Där hålls föreläsningen kring den svåra men livsviktiga frågan "Kan man verkligen prata om självmord?". Den som ställer frågan är Ludmilla Rosengren, ordförande i Suicide zero. (20 oktober, Stadshotellet, kl 18.00)

Överläkare Herman Holm står för den andra frågan när han under rubriken "Själen i kläm" undrar vad själen är och vad den har för plats i våra liv och i vårt samhälle. (21 oktober, Stadshotellet, kl 14.00)

Oskarshamn har lyckats få succéförfattarna till storsäljaren "Lär dig leva" - Mats och Susan Billmark - att ge en unik föreläsning då de berättar om sin resa och sin väg tillbaka efter utbrändhet och psykisk ohälsa. (20 oktober, Forum, kl 18.00)

I Kalmar presenteras två fyllda dagar med föreläsningar, informationer och film. "Stålmannens pappa", "Självskadebeteende och vägen vidare" och "Barns beskrivningar av familjeterapi" är bara några av rubrikerna. Alain Topor, RSMH:s ordförande Jimmi Trevett och Elisabet Lind från Attention som föreläser om föräldraperspektiv är några av föreläsarna. (20-21 oktober, Kalmarsalen)

Läs hela programmet

Fri entré såklart!