Tusentals besökare på seniormässa

Nyhet 2016-02-19

Det var en jämn ström av glada 55-plussare som besökte landstinget under seniormässan på Guldfågeln Arena 15-16 februari.

Landstinget i Kalmar län deltog under mässan med tre montrar där vi informerade om Kalmar länstrafik, Folktandvården och 1177.se. Vi arrangerade också fyra föreläsningar där vi pratade om ekonomiskt stöd för tandvård, e-tjänsterna på 1177.se och närtrafiken.

Vid montrarna varvades intressanta diskussioner med nyfikna frågor.
- Den här gruppen av människor är angeläget att få möjlighet att prata med. De har lång livserfarenhet och berättar gärna historier de varit med om, säger Karin Yderland, informatör vid Folktandvården.

Det märks att allt fler seniorer använder internet. Många visade intresse för e-tjänsterna på 1177.se och de som ännu inte hunnit prova e-tjänsterna fick en genomgång av Per Birkerud, informatör och webbutvecklare inom landstinget. Han visade hur man går tillväga för att logga in och komma igång.

Förutom e-tjänsterna förespråkade tandhygienisten Ulrika Gidmark flourtandkräm och poängterade hur viktigt det är för äldre personer att sköta om sina tänder för att undvika problem med sin munhälsa. Vid Kalmar länstrafiks monter ställdes frågor kring priser, hållplatsers placeringar och närtrafiken – hur den fungerar och hur den bokas.