Startsida/Om Landstinget/Press/Pressmeddelanden och nyheter/Nyheter/Framtidens ledare inom sjukvården 2015

Han blev "Framtidens ledare inom sjukvården 2015"

Nyhet 2015-12-02

Magnus Persson, verksamhetschef vid Radiologiska kliniken, Länssjukhuset i Kalmar fick på onsdagen priset "Framtidens ledare inom sjukvården 2015".

Priset till framtidens ledare i sjukvården har instiftats av Sjukvårdens ledarskapsakademi, ett initiativ för att på olika sätt stärka ledarskapet i svensk sjukvård och klinisk forskning. Pristagaren, som utses av en jury, får vara högst 45 år och ska ha visat prov på skickligt ledarskap och förmåga att förändra och utveckla sjukvården.

- Det här är ett pris jag vinner tillsammans med medarbetarna på Radiologiska kliniken. Det är tillsammans med andra man utvecklar ett gott ledarskap. Vårt sjukhus och landsting har en tydlig inriktning när det gäller att arbeta med förbättringar varje dag, det har vi tagit fasta på. Jag känner stolthet och glädje och ser fram emot att dela detta pris med medarbetarna på kliniken, säger Magnus.

Magnus vinner ett stipendium till en veckas ledarskapskurs på Harvard Business School i Boston, med professor Michael Porter som lärare, och en plats i ett ettårigt managementprogram som för femte året arrangeras av Sjukvårdens ledarskapsakademi.


Om Sjukvårdens ledarskapsakademi:

Sjukvårdens ledarskapsakademi stöttas av Akademiska sjukhuset, Capio, Karolinska universitetssjukhuset, Landstinget i Kalmar län, Landstinget Sörmland, Pfizer, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Västerbottens läns landsting, Michaël Berglund Executive Search, Boston Consulting Group och tidningen Dagens Medicin.