Bästa fastighetsdriften i Sverige

Pressmeddelande 2013-07-03

Fastighetsdriften i Landstinget i Kalmar län är bäst av alla landsting i landet. Det framgick när resultaten för Best service släpptes förra veckan.

- Jag är stolt över det arbete vi har gjort och det här sporrar oss att bli ännu bättre, säger Perry Essén, basenhetschef på Fastighetsdrift.

I slutrapporten för Landstingsbenchmarkingprogrammet 2013 ligger sjukhusen i Kalmar län i topp i landet vad gäller drift och underhåll av fastigheter. Oskarshamns sjukhus ligger delad etta, Västerviks sjukhus delad fyra och Länssjukhuset i Kalmar sexa.

Flera förbättringar

Best service är ett nätverk med servicechefer från Sveriges landsting, som träffas för att utbyta erfarenheter och lära sig av varandras goda exempel. Och benchmarkingprogrammet har arbetats fram för att jämföra de i sjukhusvärlden största serviceprocesserna:

Avfallshantering, fastighetsdrift, lokalvård, materialförsörjning, patientkost, patienttransporter, posthantering och textilhantering.

I sex av de åtta processerna har Landstinget i Kalmar län minst ett sjukhus placerat topp tio och förvaltningschefen på Landstingsservice, Christer Holmgren, tycker resultaten är glädjande.

- Vi har förbättrade resultat i nästan alla processer. Framförallt sjukhusmaten och fastighetsdriften har tagit ett stort steg framåt, säger han.

Mer information

Perry Essén, basenhetschef, Fastighetsdrift
0490 – 866 48

Christer Holmgren, förvaltningschef, Landstingsservice
0490 – 861 60