En ovanlig dag på Västerviks sjukhus

Pressmeddelande 2012-11-19

Tisdag den 20 november arrangeras en temadag kring kultur och hälsa på Västerviks sjukhus.

Det blir allt från musik och underhållning till miniutställningar där personal visar foton, målningar, keramik och andra hantverk.

Också intressanta föredrag kring arkitektur, konst och författarskap står på programmet.

Det är sjukhusets hälsoinspiratörer som arrangerar temadagen. Hälsoinspiratörernas arbete ska främja ett friskare landsting och målet är att hålla personal- och hälsostrategi levande.

– Vår vision om ett friskare, tryggare och rikare liv är i allra högsta grad levande, säger sjukhuschefen, Henrik Holmberg, som uppmuntrat inspiratörerna att genomföra temadagen. Inspiratörerna ska vara en drivkraft till att motivera och uppmuntra sina kollegor och chefer att ägna lite tid och kraft åt sin egen hälsa.

Hälsoinspiratörerna vill med dagen visa på att kultur och kulturella upplevelser påverkar vårt välbefinnande mer än vi tror.

- Vi har försökt att få ett så brett program som möjligt för dagen och man får, bland mycket annat, möjlighet att lyssna på spännande föredrag kring arkitektur, färg, form och design, säger Louise Ström på Landstingshälsan, som är samordnare för hälsoinspiratörerna på Västerviks sjukhus.

- Vi har planerat den här dagen sedan augusti och vi är stolta över det program vi fått ihop med till exempel Visskolans elever som kommer och sjunger och spelar. En trollkarl och en jonglör kommer också att dyka upp lite här och där med sina konster. Intresset kring temadagen har varit stort och många medarbetare har tagit tillfället i akt att ställa ut sina alster, allt från foto och akvarellmålningar till keramik och knyppling.

Samtliga utställningar och evenemang kommer att ske i anslutning till sjukhusets huvudentré.

Mer information

Louise Ström, Landstingshälsan
070-397 50 66

Lotta Hartzell, Ledningsstaben, Västerviks sjukhus
0490-866 17