Kändiskock inspirerar i sjukhusköket

Pressmeddelande 2013-02-01

Leif Mannerström, prisad stjärnkock och krögare, inspirerar kökspersonalen på Länssjukhuset i Kalmar under två dagar.

TV-aktuelle Mannerström kommer att vara med under matlagningen för att inspirera, komma med synpunkter och ge goda råd till kökspersonalen.

Inspirationsdagarna är en del i en satsning över hela Kalmar län, där målet är att höja kompetensen på kökspersonalen på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Framöver kommer liknande inspirationsinsatser att genomföras även i Oskarshamn och Västervik, då med framstående kända kockar från Kalmar län.

- Vi fick ett förslag från en privatperson om att använda Leif Mannerströms kunskaper för att inspirera personalen på sjukhusköket i Kalmar. Och det passade perfekt in i vår satsning på att tillaga och servera Sveriges bästa sjukhusmat. Mannerström är en av landets absolut bästa kockar och vi är stolta över att kunna erbjuda vår personal inspirationsdagar med honom, säger Christer Holmgren, förvaltningschef för Landstingsservice.

Leif Mannerström finns tillgänglig för massmedia vid Länssjukhusets produktionskök, klockan 15.30 måndagen den 4 februari.

Mer information

Christer Holmgren, Förvaltningschef, Landstingsservice
0490-861 60, 070-598 61 60

Åsa Andersson, Basenhetschef, Kost/Transport/Lokalvård, Landstingsservice
0480-814 98, 070-548 06 85