Landstinget delar med sig i Almedalen

Pressmeddelande 2015-06-24

Under Almedalsveckan i Visby kommer Landstinget i Kalmar län att delta i seminarier bland annat om Bästa sjukhuset och Sveriges bästa sjukhusmat.

Under en hel vecka pågår Almedalsveckan och Landstinget kommer att medverka i flera seminarier för att dela med sig av erfarenheter, bland annat om offentliga måltider och hur man nått utmärkelsen Bästa sjukhus. Även Folktandvårdens tandvårdsbuss och Regionalt cancercentrum finns på plats, liksom en rad landstingspolitiker som deltar i flera seminarier i Visby.

- Vi är på plats för att dela med oss av våra förbättringar och lära av andra organisationers utveckling. Almedalen är en plats för nätverkande och kunskapsinhämtning och ger möjlighet att såväl skapa och utveckla kontakter som ta del av andras erfarenheter. Många experter och tongivande personer finns på plats och det ger möjlighet att följa aktuell debatt och goda exempel, säger Krister Björkegren, tillträdande landstingsdirektör.

Krister Björkegren är landstingets representant under seminariet om Bästa sjukhuset tillsammans med en patientföreträdare från länet.

Bästa mindre sjukhus och bästa sjukhusmaten

Oskarshamns sjukhus blev utsett till Sveriges bästa mindre sjukhus av Dagens medicin 2014. Tillsammans med regionkollegorna i Jönköping och Östergötland, som också har var sitt sjukhus som blivit utsett till "Bästa sjukhus", kommer landstinget att delta i samtal om bakomliggande orsaker och utvecklingsmöjligheter inom hälso- och sjukvården, med fokus på att samtliga tre sjukhus finns i samma sjukvårdsregion.

Landstinget är också inbjudet av Livsmedelsverket för att dela med sig av erfarenheterna om hur man har lyft sjukhusmaten från utskälld till utsökt och nu rankas som den allra bästa i landet.

Mer information

Krister Björkegren, tillträdande landstingsdirektör
Telefon: 070-388 60 52