Landstinget lanserar ny hemsida

Pressmeddelande 2012-12-06

I dag på morgonen har landstinget publicerat sin nya hemsida. Nya ltkalmar.se är en mer målgruppsanpassad webbplats än tidigare.

Förbättringarna innebär ökad tillgänglighet och sök- och användarvänlighet.

- Det ska vara enkelt att hitta på landstingets webbplats och det har varit i fokus för vårt arbete. Våra besökare som söker information kommer att få bättre träffar med mer relevanta sökresultat, oavsett om man söker direkt på sidan eller använder sökmotorer som exempelvis Google, säger kommunikationsdirektör Anna Strömblad.

- Det var nödvändigt att skapa en helt ny webbplats, eftersom vår gamla webbplats var både föråldrad och vildvuxen. Samtidigt har den fått helt ny och modern design, säger Anna Strömblad.

Landstingswebben följer standard för tillgänglighetskrav, så att personer med olika behov kan anpassa webbplatsen. Som besökare kan man justera texten på olika sätt för att öka läsbarheten, vilket underlättar för den som är synsvag. Det går att lyssna på webbplatsen och man också läsa webbplatsen på olika språk genom koppling till översättningsfunktion.

- En annan av de stora nyheterna är att webbplatsen är responsiv, den anpassar sig till alla typer av skärmar. Hemsidan går lika bra att se på sin dator som i sin läsplatta eller mobil, berättar Anna Strömblad.

Andra nyheter är att sökfunktionen för kontaktuppgifter är kopplad till landstingets kontaktregister, att e-tjänsterna lyfts fram och att det ska bli enklare att både hitta och söka lediga jobb inom landstinget. Webbisar, där länets nyfödda presenteras med foto, är en av de mest populära tjänsterna och finns givetvis också med på den nya landstingswebben. Specifik sjukvårdsrådgivning hittar besökarna genom hänvisningar till landstingets webbplats 1177.se.

Mer information

Anna Strömblad, kommunikationsdirektör 0708-9212 24