Lokal ekologisk kock inspirerar i Västervik

Pressmeddelande 2013-10-18

Den ekologiska stjärnkocken Henrik Arkåsen kommer att inspirera kökspersonalen på Västerviks sjukhus den 22-23 oktober.

Henrik Arkåsen driver Restaurang Saltmagasinet, som White guide har utnämnt till Västerviks bästa restaurang åren 2006-2013. Restaurangen fokuserar på traditionell matlagning med ekologiska, rättvisemärkta och lokalt producerade råvaror. Arkåsen föreläser också om mat och miljö och är författare till boken "Ekologiska smaker: äkta matglädje, äkta råvaror".

Som ett led i landstingets satsning på sjukhusmaten, har kökspersonalen på sjukhusen i Kalmar och Oskarshamn fått ett kompetenslyft, då de har haft inspirationsdagar med gästkockar tidigare under året. Nu är det Västerviks tur när Henrik Arkåsen under två dagar ska vara med under matlagningen för att inspirera, komma med synpunkter och ge goda råd till kökspersonalen.

- Ekologisk matlagning är en del av en hållbar matproduktion och ligger helt i linje med vår satsning på Sveriges bästa sjukhusmat. Arkåsen är det bästa regionen har inom ekologisk matlagning och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda vår personal inspirationsdagar med honom, säger Christer Holmgren, förvaltningschef för Landstingsservice.

Henrik Arkåsen finns tillgänglig för massmedia i restaurangen på plan 5, klockan 14:30 tisdagen den 22 oktober.

Mer information

Christer Holmgren, förvaltningschef, Landstingsservice
0490-861 60, 070-598 61 60

Åsa Andersson, basenhetschef, Kost/Transport/Lokalvård, Landstingsservice
0480-814 98, 070-548 06 85