Lokalvården i topp på länets sjukhus

Pressmeddelande 2015-06-12

Länets sjukhus har bäst lokalvård. Det visar en jämförelse mellan 16 landsting/regioner.

Inom lokalvård rankar landstingens benchmarkingprogram 2015 Västerviks sjukhus som etta och Länssjukhuset i Kalmar och Oskarshamns sjukhus som delad trea i jämförelsen. Landstingsservice utför städningen på sjukhusen i Oskarshamn och Västervik, medan entreprenören ISS Facility Services utför städningen på länssjukhuset.

- Det är en fantastisk prestation av både våra egna medarbetare och vår entreprenörs medarbetare. Lokalvården på våra sjukhus har lägst kostnad per kvadratmeter och vi har samtidigt en hög servicenivå och nöjda kunder. Det har vi lyckats med tack vare flera förbättringar som höjt kvaliteten och effektiviteten, säger Christer Holmgren, förvaltningschef på Landstingsservice.

Vad gäller patienternas kost bekräftar benchmarkingprogrammet resultaten från Nationella patientenkäten i höstas, att landstinget har Sveriges bästa sjukhusmat. På rankingen för nöjd brukarindex ligger Oskarshamns sjukhus etta, Länssjukhuset i Kalmar tvåa och Västerviks sjukhus trea i landet.

- Det är ett kvitto på att vårt ständiga förbättringsarbete verkligen fungerar och ger resultat. Sjukhusmaten har haft sin resa, från att ha varit kritiserad till att få toppbetyg. Nu har lokalvården gjort en liknande resa. Det här inspirerar oss att bli ännu bättre på andra områden, säger landstingsdirektör Alf Jönsson.

Mer information

Christer Holmgren, förvaltningschef, Landstingsservice
0490-861 60

Alf Jönsson, landstingsdirektör
0480-84 555