Över 80 anställda på länssjukhuset magsjuka

Pressmeddelande 2013-02-14

Under torsdagen har drygt 80-tal av länssjukhusets anställda insjuknat i magsjuka med kräkningar. Sjukhusets verksamheter fungerar ändå som vanligt.

Utbrottet av magsjuka med kombinerat med kräkningar har drabbat personal spridda på olika enheter inom länssjukhuset.

- Jag har varit i kontakt med de flesta verksamheter i eftermiddag och uppfattningen är att vi kan klara vården i princip som vanligt. Det finns inget i nuläget som tyder på att vi skulle behöva stänga någon mottagning eller avdelning, även om några mottagningar som varit extra drabbade bokat om enstaka patientbesök, säger sjukhuschef Johan Rosenqvist.

Samtidigt håller sjukhusledningen läget under uppsikt för att vara beredda på att vidta åtgärder om det skulle behövas.

- Här får varje mottagning eller avdelning själva vara observanta på och rapportera om läget skulle förvärras, fortsätter Johan Rosenqvist.

Per-Åke Jarnheimer är hygienöverläkare vid vårdhygieniska enheten och säger att analysarbete pågår för att konstatera vilken typ av smitta det kan röra sig om.

- Som alltid vid den här typen av händelser har personalen tydliga regler att följa. Är man drabbad ska man vara hemma och vara helt symtomfri innan man går tillbaka till arbetet, säger Per-Åke Jarnheimer. För allmänheten finns det ingen anledning till oro, avslutar han.

Mer information

Per-Åke Jarnheimer, Hygienöverläkare Telefon: 0480-814 40

Johan Rosenqvist, Sjukhuschef Telefon: 0480-44 81 06