Måltidsvärdar ska servera bästa sjukhusmaten

Pressmeddelande 2013-08-09

Som ett led i satsningen på Sveriges bästa sjukhusmat, inför Landstinget i Kalmar län måltidsvärdar på de tre sjukhusen i länet.

Landstinget satsar på att servera Sveriges bästa sjukhusmat till inneliggande patienter och ett nytt steg i satsningen är att införa måltidsvärdar på avdelningarna. Först ut är länssjukhuset i Kalmar och senare under hösten är det dags för Oskarshamns sjukhus. I början av 2014 får Västerviks sjukhus måltidsvärdar.

- Det ska kännas så trivsamt som möjligt att äta på sjukhuset. För att höja måltidsupplevelsen kommer måltidsvärdar att sköta serveringen på vårdavdelningarna. Det ger en personlig kontakt mellan patienter och serveringspersonal, samtidigt som vårdpersonalen då kan fokusera på vården, säger Åsa Andersson, kostchef på landstinget.

I och med införandet av måltidsvärdar kommer kostverksamheten ha ett samlat ansvar för hela måltidskedjan, från matlagningen i köken till serveringen på vårdavdelningarna.

Måltidsvärdarna rekryteras både från den egna organisationen och utifrån.

- Med en hög kompetens inom kostområdet och ett gott bemötande kommer måltidsvärdarna att skapa en bra måltidsmiljö för patienterna, säger Åsa Andersson.

Mer information

Åsa Andersson, basenhetschef, Kost/Transport/Lokalvård
0480 – 814 98

Christer Holmgren, förvaltningschef, Landstingsservice
0490 – 861 60