Nya lokaler för Färjestadens hälsocentral

Pressmeddelande 2013-08-30

Måndagen den 2 september öppnar Färjestadens hälsocentral i helt nya lokaler vid Safirvägen.

Med nybygget får personalen och de listade vid hälsocentralen inte bara fräscha lokaler utan också större utrymmen än tidigare. Totalt är ytan på 1 883 kvadratmeter varav en knapp tredjedel är avsedd för familjecentralen, den första på Öland där också kommunens verksamheter kommer att finnas vid sidan av barn- och mödrahälsovård.

- Våra patienter kommer att märka att det är större lokaler med fler undersökningsrum. Det har varit trångbott länge i de gamla lokalerna och i takt med att Färjestaden expanderar vill vi vara med i utvecklingen, säger verksamhetschefen Lillemor Broling.

Befolkningsutvecklingen i Mörbylånga har i många år varit positiv. Idag finns det 14 200 invånare i kommunen varav 9 188 är listade vid Färjestadens hälsocentral. Det har också lett till en utökning av antalet läkare under den tid hälsocentralen funnits i de gamla lokalerna.

Under åren har också olika specialistsköterskemottagningar kommit till, exempelvis diabetesmottagning, livstilsmottagning och mottagning för astma/kolsjukdom. Andra verksamheter som tillkommit i primärvårdens uppdrag är psykologmottagning, fotvårdsterapeut och asylmottagning.

För att klara alla verksamheter och samtidigt erbjuda både god patientsäkerhet och arbetsmiljö har nya lokaler varit nödvändiga.

Mörbylånga Bostads AB har byggt och äger lokalerna. Landstinget har ett hyreskontrakt på 25 år.

Mer information

Lillemor Broling, verksamhetschef, Färjestadens hälsocentral
072-239 08 59