Pendlare ger busslinjer gott betyg

Pressmeddelande 2015-05-19

Busspendlarna mellan Kalmar–Oskarshamn ger resan ett gott betyg. Det visar en enkät som gjorts med de dagliga resenärerna.

Busslinje 160 och 161 får högt betyg av resenärerna när fyra av fem bedömer resan i sin helhet som bra eller mycket bra. Undersökningen ombord, som gjorts på uppdrag av Kalmar Länstrafik inför den kommande trafikupphandlingen ger också bussförarna ett högt betyg när det gäller bemötande. Strax över 80 procent tycker att de både är trevliga och har svar på de frågor som resenärerna kan ha.

- Det är väldigt roligt när vi får ett så bra resultat, speciellt med hänsyn till bemötandeutbildningarna vi håller för länets alla bussförare, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på Kalmar Länstrafik.

Många pendlare är positiva till WiFi-uppkoppling ombord och detsamma står även högt upp på önskelistan för ytterligare utveckling.

Fakta

Företaget Markör har genomfört en kombinerad resvaneundersökning och kvalitetsmätning på linjerna 160 och 161. Av de 1549 enkäter som delades ut svarade 1233 resenärer ombord under de fem dagar som undersökningen pågick.

Mer information

Karl-Johan Bodell, trafikdirektör
010-21 21 100