Premiär för nya Krösatågen

Pressmeddelande 2013-11-22

Lördagen den 14 december invigs den upprustade banan mellan Emmaboda och Karlskrona. Det blir också starten för den nya Krösatågstrafiken.

Invigningen vid Karlskrona C är ett samarbete mellan Kalmar Länstrafik, Blekingetrafiken, Trafikverket, Karlskrona kommun, och Emmaboda kommun. Som en del av invigningen avgår en exklusiv premiärtur från Karlskrona till Emmaboda där både samarbetspartners och allmänhet får följa med ombord.

- Vi vill fira att vi är på banan igen och låter därför allmänheten tävla om 50 biljetter till premiärturen, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell.

Vid järnvägsstationen i Karlskrona bjuds det på fika, underhållning och invigningstal. Det blir också stationsinvigningar i Holmsjö och Vissefjärda och längs med sträckan blir det underhållning ombord samt aktiviteter på stationerna.

Den ordinarie Krösatågstrafiken startar söndagen den 15 december och är första steget mot förbättrade pendlingsmöjligheter i sydostregionen. Under vardagarna kommer det att gå 16 tåg på sträckan med anslutningar främst mot Öresundstågen västerut. Andra steget sker i augusti 2014 då Krösatågstrafiken på sträckan Kalmar–Emmaboda startar. Det innebär direkttåg mellan Kalmar och Karlskrona samt nya stationsuppehåll i bland annat Smedby och Örsjö.

- Krösatågstrafiken kommer tillsammans med Öresundstågstrafiken inom det närmaste året att skapa resmöjligheter för många fler, då det erbjuds ett tåg varje halvtimme. Detta ser vi självklart som ett stort lyft för tågtrafiken i vårt län, säger Karl-Johan Bodell.

Till tävlingen

http://www.klt.se kan du tävla om de 50 biljetterna till allmänheten.

Mer information

Karl-Johan Bodell, trafikdirektör
010-21 21 100