Våra priser för tandvård

Här får du veta vad tandvård kostar hos Folktandvården i Kalmar län.

Be om kostnadsförslag

Du har rätt att innan en behandling få ett kostnadsförslag av tandläkaren eller tandhygienisten för att se vad din behandling ungefär kommer att kosta.

Tandläkaren med medarbetare, tandhygienister och tandsköterskor, ska också upplysa dig om vilka behandlingsmetoder som finns och hur du på bästa sätt vårdar och behåller din tandhälsa.

Priser för allmän- och specialisttandvård

Inom Folktandvården i Kalmar län finns en fast prislista för tandvård som gäller på alla folktandvårdskliniker i hela länet. På specialisttandvården gäller andra priser när en specialisttandläkare utför behandlingen.

Prislista över de vanligaste behandlingarna

Hela prislistan

Fri tandvård till 22 år

Barn och ungdomar har fri tandvård till och med det år de fyller 22 år.

Tandvårdsstöd

Statliga tandvårdsstödet innebär att alla i åldern 22-29 år kan få stöd för sin tandvård. Dels genom ett allmänt tandvårdsbidrag och dels genom en tandvårdsersättning, som skyddar dig mot höga kostnader.

Det allmänna tandvårdsbidraget är inte ett bidrag du får i handen, utan ett tillgodohavande hos Försäkringskassan som du kan använda till att betala för din tandvård. Det allmänna tandvårdsbidraget är 300 kr eller 600 kr per år. Du kan spara ditt allmänna tandvårdsbidrag i max två år. Bidraget varierar beroende på din ålder:

  • Är du 23-29 eller äldre än 65 år blir bidraget 600 kr per år.
  • Är du 30-64  år blir bidraget 300 kr per år.

 

Statliga tandvårdsstödet - skydd mot höga kostnader
Staten har fastställt en referensprislista med aktuella riktpriser, men priset du betalar kan avvika från denna. För tandvård upp till 3 000 kr enligt referensprislistan betalar vuxna patienter fullt pris. Det allmänna tandvårdsbidraget kan dock användas som delbetalning.

  • För kostnader på 3 001-15 000 kronor får du 50 procent, genom tandvårdsersättningen enligt referensprislistan.
  • Kostnader överstigande 15 000 kronor ersätts till 85 procent, enligt referensprislistan.

Mer om tandvårdsbidraget och tandvårdsskyddet (nytt fönster, Försäkringskassan)

Garantier

Hos oss får du garanti på flera behandlingar. Garantierna gäller på alla Folktandvårdens kliniker i Kalmar län. I nedan dokument följer en översikt över behandlingar och tider för garantierna. För detaljerad information är du välkommen att prata med din behandlare på den klinik där du är kund.

Garantier hos Folktandvården i Kalmar län

Fräscha kyssar med Frisktandvård

Med Frisktandvård får du regelbunden tandvård till fast pris. Genom att du skriver ett avtal med oss betalar du en fast avgift i månaden och får bättre koll på plånboken och drabbas inte av oväntade tandvårdskostnader.

Mer om Frisktandvård-fast pris på tandvård