Linda Jakobsson

Möt Linda Jakobsson

Hon läste tandsköterska på distans och fann därefter sin tjänst på Folktandvården Färjestaden.

Linda läste till tandsköterska på distans, KY-utbildning i Östersund. Hon gjorde sin praktik i Kalmar och när det var dags att söka jobb fanns det en ledig tjänst i Färjestaden där hon också bor. Hon har arbetat i sex år som tandsköterska och berättar här om sitt arbete.

- Jag gillar att ha många människor runt mig. Vi är en ganska stor klinik med många kollegor och vi har en bra chef. Kontakten med andra delar av organisationen är också bra som till exempel kontakterna med Specialist- och sjukhustandvården och de som arbetar på Folktandvårdens kansli. Det märks att vi finns i ett större sammanhang.

- Att arbeta som tandsköterska är ett varierande och roligt jobb. Det är aldrig enformigt eftersom det händer saker hela tiden. Kombinationen av vård- och serviceyrke passar mig perfekt, säger Linda.

För ett par år sedan blev Linda förstatandsköterska på sin klinik. I den tjänsten ingår bland annat ansvar för schemaläggning och leverantörsfakturering. En utmaning som Linda tycker är jätteroligt.

- Det är tufft ibland att hinna med allt, men som tur är så är vi två som delar på rollen som förstatandsköterska. Vi har olika ansvarsområden men kan täcka upp för varandra om det behövs.

På fråga om vad som är det allra bästa med jobbet svarar Linda att det är att hon känner att hon får utvecklas hela tiden. Det kan handla om vidareutbildning eller nya arbetsuppgifter. Sedan är det ju verkligen lyxigt att ha så nära till jobbet att jag kan cykla hit, avslutar Linda.

Ansök till våra lediga tjänster här