Magdalena fick möjlighet till heltid

Magdalena Melne anställdes som undersköterska på Färjestadens hälsocentral. Tjänsten var på 75 procent men utökades sedan till 100 procent.

– Att arbeta heltid betyder mycket för mig, framförallt vad det gäller framtiden och ekonomin. Det är många år kvar men en dag kommer jag att gå i pension. Det är samma sak när det blir tid att skaffa barn, då baseras föräldrapenningen på hur mycket man tjänat och arbetat innan.

Magdalena har arbetat till och från i landstinget sedan hon tog studenten på Vård- och omsorgsprogrammet 2001. Hon började sin yrkesverksamma bana som undersköterska genom att sommarjobba på bland annat hälsocentralerna i Nybro och Färjestaden. När hon senare valde att studera till en fil. kand. inom idrottsvetenskap gjorde hon det med tanken att utbildningen skulle komplettera hennes tidigare undersköterskeutbildning på ett bra sätt.

– I dag har jag en kombinerad tjänst där jag arbetar 75 procent som undersköterska och 25 procent som hälsokoordinator på hälsocentralens livsstilsmottagning. Jag tycker det är jättebra lösning där jag kan dra nytta av båda mina utbildningar samtidigt som jag hjälper patienter till ett sundare och mer hälsosamt liv.

Kombinationen av två tjänster var en lösning som kom till när Magdalena sökte tjänsten som undersköterska på Färjestadens hälsocentral. Den var i grunden på 75 procent. Men samtidigt hade hälsocentralens tidigare hälsokoordinator fått en annan tjänst.

– Min chef visste om vilken utbildning jag hade och min önskan om att arbeta heltid. Så då skräddasyddes min tjänst efter mina kompetenser. Jag tror man alltid vinner på att kompetensutveckla sig. Det är en win-win-situation alla tjänar på, avslutar Magdalena.