Mathilda Martinsson, sjuksköterska

Att vara i stallet på bara några minuter efter jobbet, var en av anledningarna till att Matilda valde att flytta hem till Sverige igen.

Efter flera år utomlands bestämde sig Matilda att flytta tillbaka till Sverige. Hon tog med sig sina hästar och bosatte sig strax utanför Oskarshamn. Idag jobbar hon som sjuksköterska på medicinkliniken och kan vara i stallet på bara några minuter.

Hur är det att jobba hos er på Medicinkliniken i Oskarshamn?

Jättebra, man lär sig mycket! Jag jobbar på en jättefin strokeavdelning. Det finns massor av möjligheter att få ny kunskap och man arbetar nära patienterna. Här stannar patienterna lite längre vilket också ger möjlighet att följa patienten en längre tid och få se deras resa.

Sedan är det ett fantastiskt bra samarbete mellan alla yrkesgrupper. Man får lära sig så mycket av läkarna då de har mer tid till att lära ut än på andra sjukhus där jag har jobbat. Det ger ett mycket bättre teamarbete.

Varför valde du att flytta hit till Oskarshamns kommun?

– Jag bodde på Irland i flera år och arbetade på ett sjukhus i en storstad. Jag flyttade till Oskarshamns kommun för att kunna ha nära till jobbet, naturen och mina hästar. Det ges en möjlighet till avkoppling efter arbetet på ett annat sätt än vad som erbjuds i en storstad. Här på sjukhuset finns också, trots att det är ett litet sjukhus, väldigt stora möjligheter att bredda sig och få se många olika kliniker och specialiteter.