Möt Anna Brewitz, sångpedagog på Högalids folkhögskola

Anna Brewitz är sångpedagog och har tidigare arbetat på gymnasium, kulturskola och i eget företag. Dessutom har Anna arbetat som sångerska, både i studio och i live-sammanhang.

Folkhögskolan är en frivillig skolform och deltagarna har egna mål med sina studier. Annas uppdrag är att tillsammans med deltagarna på skolan kämpa mot de målen, både i medgång och motgång.

– Jag njuter av att få följa deltagarnas utveckling under året och roligast är när de själva ser sin utveckling.

Annas arbetsuppgifter är breda och varierande. I hennes roll som ansvarig för kursen Sång & vokalgrupp bokar hon gästlärare, planerar samarbeten och lägger schema. Detta varvas med rollen som undervisande sångpedagog och mentor för deltagarna på kursen.

Vad är viktigt i din roll som lärare?

– Jag behöver både djup och bred kunskap i mitt ämne (i mitt fall sång) samt pedagogiska verktyg för att kunna arbeta med deltagare som har olika behov. Det är också viktigt att kunna hålla många bollar i luften samt att ha ett stort tålamod.

Vad tycker du är bäst med att jobba inom landstinget?

– Att ha en huvudman med stabilitet och långsiktighet är tryggt för verksamheten. För egen del har det gett möjligheter att gå en intern chefsutbildning där jag fått utveckla mitt ledarskap ytterligare.