Möt Carl Wyckman, trafikledare

Carl Wyckman jobbar som trafikledare och har koll på kollektivtrafiken i länet.

Som trafikledare ser Carl Wyckman till att trafiken flyter på bästa sätt. Det kan bland annat handla om att dirigera om turer och hålla anslutningar vid byten. Vid störningar är det även Carls uppgift att se till så att information når olika informationskanaler.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Vi brukar säga att ingen dag är den andra lik på trafikledningen. Vissa dagar flyter det mesta på precis som det ska men lugnet kan bytas mot fullt pådrag i och med ett enda samtal, vilket gör att man alltid måste vara på alerten. Den typiska "normala" dagen består till stor del av bevakning, kommunikation med förarna för att hålla samman anslutningar och utskick av trafikinformation till våra resenärer.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

- Roligast är när man ser att man lyckas göra en skillnad för alla de resenärer som åker med oss dagligen. Jag trivs även med variationen i arbetet, att man aldrig vet vad som kommer härnäst.

Vad är utmaningen med dina arbetsuppgifter?

- Den största utmaningen är kunna hålla många bollar i luften samtidigt och att kunna arbeta under stor tidspress.

Vad tycker du om Landstinget som arbetsgivare?

- För mig är Landstinget i Kalmar län en trygg och bra arbetsgivare. Det tillsammans med konceptet "Varje dag lite bättre" sporras jag till att fortsätta utvecklas.

Hur ska man vara för att passa in i din roll?

- Man bör vara stresstålig och kunna hålla flera bollar i luften samtidigt. Sen är det viktigt att man kan "ta" människor på rätt sätt också, allt från stressade chaufförer till resenärer som blivit drabbade av någon störning i trafiken.