Möt Caroline Radke, sjuksköterska

Caroline Radke arbetar som sjuksköterska på Akutkliniken i Kalmar, en klinik som är öppen dygnet runt alla dagar om året.

– Vi bestämde oss för att flytta från Sollefteå. Kalmar är en lagom stor stad och sjukhuset har allt det som ett stort sjukhus har. Både jag och min man fick intressanta jobberbjudanden på sjukhuset när vi sökte oss hit, berättar Caroline.

Vad fick dig att välja Akutkliniken i Kalmar?

– Arbetet är väldigt omväxlande och jag gillar att man aldrig vet hur en dag kommer att se ut! Man har olika positioner varje dag – allt från disk till triagen. Man får ta ett stort ansvar och växer hela tiden i sin roll. Man lär sig nya saker varje dag! Här satsas också väldigt mycket på bra intro och på internutbildningar inom bland annat det akuta omhändertagande, trauma och HLR. Jag är som stoltast i mitt arbete när en anhörig tackar för ett gott bemötande. På Akuten har vi varje dag en utsedd anhörigmottagare vilket jag tycker är väldigt bra.

Vad tycker du bäst om med ditt arbete?

– Vi jobbar i lag och man har många olika kollegor med olika erfarenheter. Vi bollar med varandra och det är lätt att fråga. Vi kan både ha kul och vara allvarliga när det behövs. Här ser vi inte vår kollega bara som en kollega utan som en människa, vi bryr oss om varandra!