Möt Catarina Thomelius, systemförvaltare IT

– Att känna att man med olika konfigureringar gör direkt nytta för verksamheten och patienten, det är det bästa med mitt jobb.

Det säger Catarina Thomelius som har varit verksam inom landstinget sedan 1979 och landstingets IT-förvaltning sedan 2008. Hon började som assistent inom administrationen och har däremellan arbetat på olika tjänster, men har de senaste sju åren arbetat som systemförvaltare för journalsystemet Cosmic.

Berätta om vad ditt jobb innebär?
- Att vara systemförvaltare för Cosmic innebär att arbeta med konfigurering av både nya funktioner och versioner, underhåll och utveckling av systemet. Mitt jobb innebär också mycket problemlösning och daglig kontakt med användarna, vilket är jätteroligt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Den ena dagen är verkligen inte den andra lik. Man kan börja med ett möte, sedan händer något i verksamheten som kräver felsökning, och därmed också många telefonsamtal med användare för att reda ut vad som händer. Sedan kanske det är ett projektmöte som i sin tur leder till att man ska konfigurera det man kommit fram till. Detta varvat med inkomna ärenden som måste åtgärdas. Mycket blandat!

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att det är omväxlande och roligt för det händer hela tiden nya saker. Att kunna konfigurera det som verksamheten beställer och som innebär en förbättring i vårt journalsystem och en tydlig nytta för verksamheten är mycket tillfredställande. Man känner verkligen att man själv gör nytta!

Hur ska man vara för att passa in i din roll?
Att man är strukturerad, flexibel, stresstålig och en god problemlösare. Sedan krävs det ett stort engagemang och att man är en lagspelare, för samarbetet mellan arbetskamraterna är jätteviktigt.