Hans-Peter Eriksson

Möt Hans-Peter Eriksson, personalstrateg

Efter att ha avslutat sin anställning i Landstinget valde Hans-Peter att komma tillbaka. Idag arbetar han som HR-strateg hos oss.

Vad innebär ditt jobb?

Att arbeta som HR-strateg med särskilt fokus på chefsutveckling har många olika dimensioner. Jag får arbeta med de olika roller som ett personalarbete har och växlar mellan att vara analytiker, coach, pedagog och utvecklare/förbättringsarbetare. Det är givande och stimulerande. En fördel i mitt arbete är att få möta många kompetenta människor. Jag får både möta personer som vill bli en medarbetare hos oss och personer som vill pröva något nytt inom ramen för sin anställning. Att få arbeta tillsammans med andra i ett team för att utveckla och förbättra vårt goda rykte är utmanande och samtidigt mycket stimulerande.

Som HR-strateg arbetar jag inom flera områden. Det innebär bland annat att göra vår arbetsmiljö ännu bättre eller i kontakter med universitet och lärosäten sörja för att utbildningar ges, så att vi kan anställa kompetenta medarbetare. Mitt arbete präglas också av en stor portion omvärldsbevakning.

Hur hamnande du hos oss på Landstinget?
Jag är en återvändare. Efter att på 1980-talet arbetat för Landstinget i Kalmar län som kurator och handikappkonsulent lämnade jag landstinget för olika anställningar hos andra arbetsgivare. När landstinget sökte en chefsutvecklare såg jag min chans att få komma tillbaka. Att då få arbeta med en av de många nyckelgrupper, cheferna, landstinget har kändes både utmanande och spännande.

Hur trivs du?
Det är lätt att svara på den frågan: Toppen. Att varje dag få tänja sig och pröva sin kompetens är utvecklande och mycket givande. Jag är lyckligt lottad som trivs på en arbetsplats med bra arbetskamrater och med arbetsuppgifter som är mycket varierande.

Var ligger utmaningen och vad är det roligaste med din roll?
Utmaningen är att ha tålamod och att välja rätt fokus. Mitt arbetsområde är stort och det gäller att följa de uppdrag som ges av ledningen.
Om jag får välja en arbetsuppgift som är särskilt rolig så vill jag nämna de olika utbildningssammanhang jag får chans att medverka i. Det är till exempel Chefsdagar eller olika teamutvecklingssammanhang. Mötet med andra människor och att se andra växa och utvecklas är roligt och givande.